K.V.ZRT.
KÁRPITOS VÁLALKOZÁS ZRT SZÉKESFEHÉRVÁR

Kattints id a szöveg módosításához.

Hozzávalók:
12 palacsintához:
20 dkg finomliszt                                                                                                                                                        
1 tojás
1 evőkanál  Vénusz olaj    olaj
csipet só
4 dl tej
1 dl ásvány- vagy szódavíz
tetszés szerint töltelék (lekvár, dió, mazsolás túró, mogyorókrém, kakaó, pudingok stb.)                                                                                                                                                                                        
Elkészítés:


1. A tojás sárgáját az olajjal és a sóval összekeverjük, beleszitáljuk a lisztet, és közben folyamatosan adagoljuk a tejet, hogy mindig krémes állagú legyen. A végén beleöntjök a szódavizet. Lefedjük, fél órát pihentetjük. 

2. Tapadásgátló bevonatú serpenyőt hajszálvékonyan kikenünk olajjal. A serpenyőt felforrósítjuk, beleöntünk 1 merőkanál masszát, körbeforgatjuk, hogy mindenütt kitöltse a serpenyőt, és erős tűzön kb. 1 percig sütjük, aztán megfordítjuk, és a másik oldalát is megsütjük (fél perc). Lapos tálra csúsztatjuk. A második palacsintánál már nem kell kikenni a serpenyőt, elég a masszában lévő olaj ahhoz, hogy ne ragadjon le! Ugyanezzel a módszerrel addig folytatjuk, amíg a massza el nem fogy.

3. Arányosan elosztva megkenjük a palacsintákat a töltelékkel, négyrét, zsebkendőszerűen összehajtjuk vagy feltekerjük, és tálaljuk.

Megjegyzés:
Ízlés szerint lehet a masszába egy csipet sütőport vagy szódabikarbónát tenni.


Kattints id a

Hozzávalók:

  • 1/2 kg zabpehely
  • 10 dkg \"Vénusz sütőmargarin
  • 1 kg reszelt alma
  • 10 dkg darált dió
  • méz ízlés szerint
  • fahéj
  • citrom reszelt héja
  • 1 teáskanál vanília őrlemény
  • 1-2 alma (szeletelve)

Elkészítés:

A zabpelyhet és a margarint jól összedolgozzuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót. (A tészta puhaságát zabpehely vagy búzadara hozzáadásával szabályozhatjuk.) Jól összekeverjük, majd kiolajozott magas oldalú tepsibe nyomkodjuk a masszát, tetejét almaszeletekkel fedjük le. Kb. 20 percig sütjük, míg a teteje szép aranybarnára sül. Esetleg szórhatunk a tetejére ízlés szerint fahéjas porcukrot.

Megjegyzés:

A receptet Ezoterica küldte. Köszönjü

szöveg módosításához.

Kattint

Hozzávalók:

  • 10 dkg füstöl húsos szalonna
  • 2 l húsleves (leveskockából is jó)
  • 30 dkg erdei gomba
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 20 dkg füstölt kolbász
  • 2 dl tejföl
  • kakukkfű
  • őrölt bors
  • A csipetkéhez:
  • 1 tojás
  • 3 evőkanál liszt

Elkészítés:

A szalonnát apró kockára vágom, a füstölt kolbászt felkarikázom. Az erdei gombát alaposan megmosom, és nem túl apró kockára vágom. A megtisztított vöröshagymát felkarikázom.

Egy fazékban a szalonnát lassú tűzön kisütöm, rádobom a kolbászt, megpirítom. Hozzáadom a gombát és a vöröshagymát, és az egészet zsírjára pirítom. Meghintem a liszttel, és felöntöm a húslevessel. Sózom, borsozom, kakukkfűvel és apróra vágott petrezselyemmel ízesítem. Felforralom, majd lassú tűzön 10 percig főzöm.

Külön edényben habverővel kikeverem a tejfölt, kevés forró levest merek rá, simára keverem, és az állandóan kavart levesbe óvatosan beleöntöm.

A csipetkéhez a tojást összegyúrom a liszttel és a sóval. Cipó alakúra formázom, és hagyom pihenni 20 percet, majd a levesbe csipkedem lisztes kézzel, és 5-6 perc alatt készre főzöm.

Megjegyzés:

Kezdő háziasszonyok kedvence lehet a könnyű elkészítése miatt. Jó étvágyat hozzá!

A receptet Royalflush küldte. Köszönjük!


s id a szöveg módosításához.

Kattints id

Hozzávalók:

  • A tésztához:
  • 7,5 dkg \"Vénusz sütőmargarin
  • 7,5 dkg cukor
  • 2 tojás
  • 12,5 dkg liszt
  • 2,5 dkg kakaópor (nem instant!)
  • 1 csomag sütőpor
  • A krémhez:
  • 15 dkg étcsokoládé felolvasztva
  • 3 dl natúr joghurt
  • 15 dkg túró
  • 4 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál narancslé
  • 1 evőkanál brandy vagy néhány csepp rumaroma
  • 9 evőkanál hideg víz
  • 4 teáskanál zselatinpor
  • 2 tojásfehérje

Elkészítés:

1. A tésztához előmelegítem a sütőt 180 fokra. A margarint a cukorral és a tojásokkal kikeverem, majd hozzáadom a többi alapanyagot is. Egy 26 cm-es sütőforma alját kibélelem sütőpapírral, és a tésztát ráöntöm. 20-25 percig (tűpróbáig) sütöm.

2. Ha a tészta kihűlt, kiemelem a tortalapot, lehúzom a sütőpapírt, és a keretet körbebélelem fóliával úgy, hogy majd le tudjam körben húzni a végén. Visszahelyezem a tortalapot.

3. A krémhez elkeverem a vízzel a zselatinport, felteszem főni, folyamatos kevergetés mellett 2 percig forralom, majd félreteszem, hogy kihűljön.

4. A tojásfehérjén és a zselatinon kívül a krém többi hozzávalóját 30 másodpercig turmixolom, amíg teljesen homogén lesz. Ezután hozzákeverem a kemény habbá vert tojásfehérjét és végül a zselatint. 

5. A krémet a tortalapra öntöm, és legalább 12 órára lefedve hűtőbe helyezem.

Megjegyzés:

Nagyon finom, ideális szülinapi torta!

A receptet Palhaj, a fotót Sydsyd küldte. Köszönjük!


a szöveg módosításához.